UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія намагається витіснити з півострова все проукраїнське населення, в ООН про це знають - Кислиця

За словами постійного представника України при ООН, в Організації знають про цю проблему, місія ООН з прав людини теж в курсі.

Демографічні зміни в окупованому Росією Криму є "великою проблемою". Росія намагається витіснити з півострова все проукраїнське населення, про що в Організації Об'єднаних Націй проінформовані. Про це в інтерв'ю Крим.Реалії заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

«В останній резолюції по Криму є пункт про демографічні зміни населення в Криму. І це величезна проблема. І тут я хочу віддати належне і подякувати кримськотатарським патріотам, які, незважаючи на всі утиски, залишаються в Криму. Тому що перспектива вимивання проукраїнського населення в Криму - вона реальна. І це те, чого домагається країна-окупант в Криму - максимально видавити будь-якого - будь це кримські татари або інше етнічна меншина », - заявив постійний представник України при ООН.

Як повідомив Кислиця, мова йде "про десятки тисяч, а то й сотні тисяч росіян". При цьому в ООН знають про цю проблему, місія ООН з прав людини теж в курсі.

Читайте також: Зеленський - ООН: «Окупація Криму і агресія РФ в Донбасі - це не просто війна в Україні»

Раніше постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич заявив, що Росія не просто анексувала територію Криму, а незаконно колонізувала його, переселивши на окупований півострів сотні тисяч своїх громадян. За його словами, зараз Росія незаконно проводить зміни демографічного складу населення в окупованому Криму, одночасно витісняючи з півострова осіб, які становлять загрозу подальшої окупації

Європейський союз і США послідовно засуджують заходи окупантів в українському Криму, такі як призов жителів півострова в російські війська або незаконну передачу прав власності на землю. Українська дипломатія неодноразово звертала увагу світової спільноти на безперервні російські репресії проти корінного населення Криму.