UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія може застосувати біологічну зброю «під фальшивим прапором» — Міноборони Британії

Таким методом РФ може спробувати виправдати вторгнення в Україну.

РФ ймовірно планує здійснити атаку «під фальшивим прапором», використавши проти України хімічну чи біологічну зброю, про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter

«Заяви Росії про те, що Україна планує використати хімічну та біологічну зброю, продовжуються. Ми не бачили жодних доказів цих звинувачень», - йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони Британії, РФ, можливо, планує застосувати хімічну чи біологічну зброю в операції «під фальшивим прапором».

«Така операція може набути форми сфальсифікованого нападу, інсценованого виявлення агентів чи боєприпасів або сфабрикованих доказів того, що Україна нібито планує використати таку зброю», - зазначили у відомстві.

Операція під фальшивим прапором швидше за все буде супроводжуватися потоком дезінформації. Також британська розвідка припускає, що окупанти, ймовірно, збиралися використовувати атаки під фальшивим прапором, щоб виправдати вторгнення в Україну.

Читайте також: Застосування РФ хімічної зброї змусить НАТО змінити правила гри — президент Польщі

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що РФ цілком може планувати застосування хімічної зброї проти України. 

Також повідомлялося, що Росія готує ґрунт для застосування в Україні хімічної зброї. А "легалізувати" її застосування вони, найімовірніше, будуть улюбленим способом Владіміра Путіна — вбивством своїх громадян чи військових під прапором України та подальшим звинуваченням у цьому Києва, заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Українські військові отримали ще одне підтвердження того, що РФ може готувати хімічну атаку проти України.