UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія може вдарити знову: у ЗСУ попередили, що вчора окупанти випустили не всі підготовані ракети

Ракетоносії все ще перебувають на бойовому чергуванні. 

Речниця Повітряних сил ЗСУ Наталія Гуменюк розповіла, що на вчора Росія підготувала для запуску в Чорному морі 36 "Калібрів", проте випустила вона лише половину з них. Під час телемарафону вона зауважила, що решта ракет знаходяться на бойовому чергуванні, а отже можуть бути використані. 

"Вчора ми бачили, що вони дійсно спорядили аж п'ять ракетоносіїв. Серед яких один підводний. І використовували ракети типу "Калібр" під час масованої атаки. Якщо вчора в Чорному морі перебував запас - 36 ракет, то близько половини вони використали під час атаки і залишаються на бойовому чергуванні ці ракетоносії..., - пояснила вона. - Треба розуміти, що вони ще можуть бути застосовані". 

Читайте також: Патрульні врятували зі зруйнованого ракетою будинку в Дніпрі сім’ю з двома дітьми і котом

Нагадаємо, 14 січня Росія здійснила черговий повітряний удар по Україні. Одна з ракет влучила в житлову дев'ятиповерхівку у Дніпрі, повністю зруйнувавши під'їзд. Як наслідок, 20 людей загинули, ще 73 отримали поранення. У місті оголошено триденну жалобу. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат згодом заявив, що будинок було зруйновано російською ракетою Х-22. Її, на жаль, не може перехопити наша ППО. Удар цією ж ракетою призвів до трагедії у Кременчуці у червні 2022 року.