UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія може перекинути у Середземне море шість великих десантних кораблів – BlackSeaNews

Звідти кораблі, які використовуються для перевезення військових і техніки, можуть вирушити у Чорне море.

Росія вивела з Балтійського моря шість великих десантних кораблів, пише у Facebook керівник Моніторингової групи BlackSeaNews Андрій Клименко. Бойові кораблі, імовірно, прямують у Середземне море.

Упродовж 17-18 січня зі стоянки вийшли три кораблі Балтійського флоту РФ: «Королёв» (130), «Минск» (127), «Калиниград» (102). Та три – Сєвєрного флоту РФ: «Пётр Моргунов» (017), «Оленегорский горняк» (012) и «Георгий Победоносец» (016). Тріо із Сєвєрного флоту прибуло до Балтики за декілька днів до виходу – 11 січня.

«В ці дати вони пройшли протоки Великий Бельт, спочатку балтійські, потім сєвєрниє. Якщо сьогодні пройдуть Ла-Манш, значить – скоріш за все – до Середземного моря...», - підсумовує Клименко.

У коментарях під дописом читачі поцікавилися розрахунковим часом прибуття кораблів у Чорне море (якщо це є кінцевою метою морського походу), на що Клименко відповів: «Десять-одинадцять днів».

Великі десантні кораблі призначені для висадки морського десанту та перевезення морем військової техніки, вантажів тощо. Зараз у Чорному морі нараховується шість великих десантних кораблів (БДК), ще один такий корабель – у ремонті.

Читайте також: Ракетний есмінець ВМС США "Ерлі Берк" вийшов у Чорне море із болгарського порту Варна

Нагадаємо, Україна запропонувала країнам НАТО план протидії Росії в Чорному морі, залучити до обговорення планують Молдову і Грузію, які також зазнали російської агресії і втратили частину території.

Також триває побудова «москітного флоту», основою якого мають стати швидкісні малорозмірні бойові катери. Географічні параметри та метеорологічні умови дозволяють нашій країні стримувати міцного агресора відносно невеликими бойовими одиницями. Докладніше про майбутнє ВМС України читайте у статті Андрія Риженка ««Москітний флот»: болючий укус для ворога» у ZN.UA.