UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНС заявив про затримання своїх активістів у центрі Києва

Поліція затримала кількох активістів і заблокувала транспортні засоби партії на Майдані.

Поліція затримала активістів "Руху нових сил", які хотіли встановити сцену на Майдані незалежності для маршу, запланованого на неділю, повідомляється на сторінці партії у Facebook.

"Силовики заблокували вантажівку зі сценою, а тепер забирають у відділки активістів! За попередньою інформацією забрали водія вантажівки та активіста Ігоря Терещенко, ймовірно їх відвезли в Шевченківське відділення поліції", - повідомили в партії.

Разом з тим, як повідомляє "Громадське", правоохоронці заблокували вантажний автомобіль представників "Руху нових сил" на Європейській площі біля готелю "Дніпро". Навколо знаходиться близько 200 поліцейських і нацгвардійців.

За словами представника "Руху нових сил" Володимира Гавриша, 6 березня вони подали заявку до Київради на проведення мирної акції біля Майдану Незалежності 19 березня. У суботу близько 18:00 їхній автомобіль виїхав для встановлення сцени, проте його заблокували правоохоронці.

"Вони говорять про те, що поступив дзвінок, і в машині знаходиться щось небезпечне. Ми запропонували перевірити її в нашій присутності, але нам доступу не дали. Незважаючи на те, що там наше майно", - сказав Гавриш.

Представники поліції в свою чергу зазначили, що мають повне право блокувати автомобіль, так як отримали відповідний дзвінок про можливу небезпеку.

"Ми отримали дзвінок з повідомленням про те, що в машині знаходяться небезпечні предмети. Повинні перевірити. Триває перевірка", - зазначив поліцейський.

Раніше група громадських активістів та народних депутатів увечері 6 березня взяла участь в автопробігу до колишньої бази спецпідрозділу міліції "Беркут" у Києві та провела там акцію протесту проти поліцейського насильства. Приводом для акції стало жорстоке побиття бійцями спецпідрозділу поліції учасників протестів під час зачистки наметового табору під Верховною Радою.