UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО: Росіяни готують нову дезінформаційну кампанію — про "дві армії" Залужного та Сирського

Так вони намагаються внести розбрат і послабити Україну.

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє про чергову дезінформаційну кампанію росіян, яка цього разу полягатиме у поширенні фейків про нібито появу в Україні "двох армій", однієї під командуванням головкома ЗСУ Валерія Залужного, а іншої - під керівництвом командувача Сухопутних військ Олександра Сирського. 

"Важливо: вперше цей меседж озвучили саме росіяни, - наголошують у ЦПД, додаючи, що у такий спосіб ворог намагається внести розбрат і послабити нашу країну. -  Деякі українські інфлюенсери розвинули його, виходячи з власних інтересів". 

Підтверджують російські пропагандисти появу "двох армій" тим, що президент Володимир Зеленський нібито мав розмову з генералом Сирським. Втім, правда полягає в тому, що особисті зустрічі глави держави з Залужним, а Залужного - з очільником Сухопутних військ є регулярними, що підтверджує зокрема й Ставка. 

У ЦПД також нагадали, який вигляд має вертикаль влади в Україні: верховний головнокомандувач – Міноборони – головнокомандувач ЗСУ – Генеральний штаб – Сухопутні війська.

Читайте також: Омбудсмен: Росія готує ще одну хвилю дезінформації проти України. Цього разу щодо військовополонених

Нагадаємо, росіяни готують дезінформаційну кампанію, мета якої - "розсварити" президента України Володимира Зеленського та головкома ЗСУ Валерія Залужного, цим самим спровокувавши розкол у суспільстві. Відповідні наративи повинні поширювати іноземні журналісти, які мають досвід роботи у Росії. У ГУР МО стверджують, що вже знають, про які ЗМІ йде мова, втім, цю інформацію там приховують.