UA / RU
Підтримати ZN.ua

Різке погіршення погодних умов затягнеться на місяць – у Мінінфраструктури назвали де можуть обмежити рух транспорту

У Держагентстві відновлення та розвитку інфраструктури розповіли до чого готуватися українцям й надали рекомендації

Починаючи з 7 січня в Україні очікуються великі опади та різке зниження температури, що ускладнять рух на автомобільних дорогах. За словами глави Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, негода прогнозується протягом майже місяця по всій країні.

«Якщо наприкінці минулого року це стосувалося лише декількох областей, цього разу нас очікують негоди протягом майже місяця по всій країні. Вже з неділі (7 січня) в Агентстві відновлення працюватиме цілодобовий штаб щодо ліквідації наслідків негоди. Ми готові і точно зробимо свою роботу. Але без вашої допомоги, обережності та свідомості нам буде важко», – повідомив Найєм. 

Читайте також: Оновлений прогноз: синоптикиня розповіла, чи чекати на похолодання

Рекомендації від Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури

Де можливі обмеження руху

Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг. Такі обмеження можуть бути введені на наступних основних дорогах, а саме:

Що буде з погодою

Читайте також: В Україну йдуть сильні морози: синоптик сказав, коли їх чекати

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, що 6-8 січня температура в Україні може місцями знизитися до –25°С. Грудень 2023 року був аномально теплим. Наприклад, 30 грудня середньодобова температура в Києві відповідала кліматичній нормі квітня.