UA / RU
Підтримати ZN.ua

Різдво скасувати не можна: Львів виступив проти локдауна

Влада пропонує ввести локдаун на три тижні з 2 січня.

Мер Львова Андрій Садовий коментуючи локдаун заявив, що Різдво скасувати не можна, оскільки "в цей час у Львові особлива атмосфера".
Тому він має думку, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити підсилень з точки зору масочного режиму і дотримання карантину. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Я дивлюся за кількістю людей, які хворіють в Україні. Чесно кажучи, зростання дуже серйозне. Однак у нас по Львову ситуація, в принципі, рівно тримається за кількістю хворих людей і ліжкомісць. Ми маємо близько 49% ліжок зайнятих в наших міських комунальних лікарнях. Зараз мова йде про локдаун. Уряд ще не вирішив остаточно, як він буде виглядати, але він повинен бути індивідуальним і враховувати специфіку кожного регіону. Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас в цей час завжди особлива атмосфера у Львові. Дуже багато людей хочуть її побачити, і це потрібно врахувати, тому що ніякі заборони не діятимуть. Я дотримуюся думки, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити посилів з точки зору масочного режиму і дотримання карантину", - сказав Садовий.

За його словами, це може дати більший ефект, ніж різка зупинка всього.

"Жорсткі обмеження можуть бути дуже великим ударом по економіці міста. По країні потрібно дивитися, де яка готовність є, тому що якщо медична система є готовою, то це один варіант, якщо не готова - треба закривати. Ми у Львові поки тримаємо ситуацію", - додав Садовий.

Раніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до уряду з проханням не вводити локдаун в країні. За його словами, в Івано-Франківську за останній місяць виявлено найменшу кількість хворих за добу - 99 осіб.

Читайте також: МОЗ не планує продовжувати карантин вихідного дня - Степанов

Як повідомлялося, влада розглядає два варіанти введення локдауна в Україні - з 7 грудня або з 2 січня. Останню дату підтримує голова МОЗ Максим Степанов. У понеділок, 30 листопада, закінчується дія карантину «вихідного дня»: з 00:00 суботи до 00:00 понеділка в Україні закривали всі розважальні заклади, кінотеатри, спортзали, ресторани і кафе.