UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення щодо відставки Крищенка не приймалося – глава Нацполіції Клименко

Ігор Клименко нагадав, що рішення про відставку заступника голови Нацполіції приймає міністр внутрішніх справ.

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко продовжує виконувати свої обов'язки керівника, заявив глава Національної поліції Ігор Клименко. За його словами, рішення щодо відставки Крищенка не приймалося.

«Рішення про відставку не прийнято, він продовжує виконувати свої обов'язки», - заявив Клименко журналістам.

Він додав, що рішення щодо відставки заступника голови Нацполіції - керівника ГУ НП У Києві приймає міністр внутрішніх справ.

Сам Крищенко не був присутній в п'ятницю на координаційній нараді керівників правоохоронних органів, хоча раніше робив це постійно.

Читайте також: Шкіряк звільнився з МВС

Як писало ZN.UA, відставка Крищенка вписується у контекст процесу зміни команди після приходу нового глави МВС Дениса Монастирського. Учора Кабмін звільнив з посади заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка. Натомість Монастирському призначили нових замів. Ними стали Богдан Драп’ятий та Мері Акопян. При цьому, як ми вже уточнювали, в списку заступників Монастирського, який він подавав президенту України Володимиру Зеленському, прізвище Геращенка було. Очевидно, що президент Зеленський хоче прибрати з силових відомств людей ексглави МВС Арсена Авакова. 

Проте видання LB.ua щодо Крищенка висунуло іншу гіпотезу. З посиланням на власні джерела ЗМІ повідомляє, що однією з основних причин відставки начальника Нацполіції Києва є його робочі стосунки з мером столиці Віталієм Кличком. Однак на тлі тривалого конфлікту Банкової і Кличка цей нюанс абсолютно логічно лягає в загальний контекст процесу зміни команди в МВС.