UA / RU
Підтримати ZN.ua

Річниця авіакатастрофи у Броварах: справа може потрапити до суду навесні цього року

Слідчі похвилинно відтворили день аварії.

Матеріали розслідування авіакатастрофи гелікоптера з керівництвом МВС України 18 січня 2023 року у Броварах складають 163 томи. Наразі триває ознайомлення з матеріалами справи потерпілими, підозрюваними та їх представниками, обвинувальний акт може потрапити до суду вже навесні цього року, повідомила в ефірі телемарафону радниця ДБР Тетяна Сап'ян.

«Саме досудове розслідування містить 163 томи. Кожен том – це десь 250 сторінок. Для ознайомлення з усіма матеріалами потрібен час. Але у 2024 році обвинувальний акт потрапить до суду, я думаю, що десь весною ми з вами про це поговоримо», – сказала Тетяна Сап'ян.

Вона нагадала, що ДБР завершило розслідування авіатрощі у Броварах наприкінці листопада 2023 року. Про підозру було повідомлено п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів. Сап'ян зауважила, що під час розслідування трагедії було проведено десятки експертиз, допитані всі свідки, проведені слідчі експерименти.

Читайте також: Падіння гвинтокрила у Броварах: реакція західних політиків

«Похвилинно відновлено день аварії. До роботи також долучалися іноземні експерти й представники французької компанії-виробника гелікоптера», – уточнила радниця ДБР.

Нагадаємо, вертоліт ДСНС України, на якому перебували керівництво Міністерства внутрішніх справ України: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, а також держсекретар Юрій Лубкович (всього 9 осіб) зазнав катастрофи у дворі дитячого садка в місті Бровари біля Києва вранці 18 січня 2023 року.