UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рибу для виправних закладів купили вдвічі дорожче від імпортної ціни

Навіть минулого року дирекція замовляла рибу іншій фірмі на 19% дешевше.

Державне управління "Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України" за результатами тендерів 22 січня уклала три угоди про постачання харчів в тому числі для виправних закладів на загальну суму 232,24 млн грн. Сума угод була лише на 0,6% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 233,69 млн грн.

Водночас як пишуть "Наші гроші", згідно з тендером ТОВ "Ес Енд Ей Груп" за 126,56 млн грн. поставить 1 774 т замороженої риби з головами, а саме сардинели, аргентини або камбали, по 71,34 грн/кг. За курсом на дату підписання договору це дорівнювало $ 2,55 за кілограм. Натомість за даними з відкритих джерел, у грудні 2018 року сардинела без голови в порту Одеси коштувала в 2,5 раза дешевше – $ 1,05, або 29,81 за кілограм. У січні 2019 року ціна на цей товар теж значно не зросла - сардинелу та аргентину ввозили приблизно за такою ж ціною.

Рік тому дирекція замовляла рибу іншій фірмі на 19% дешевше – по 59,70 грн./кг.

Як зазначає видання, київською "Ес Енд Ей Груп" володіє і керує Роман Дякун із с. Шабельники Черкаської обл., народжений в 1991 році в с. Верхня Івано-Франківської обл. За даними системи "YouControl", раніше засновниками були кияни Олександр Ткачук і Сергій Хміль.

Створена в 2015 році "Ес Енд Ей Груп" вперше взяла участь у державному тендері.

Міністерство оборони України наприкінці року за результатами тендерів уклало угоди щодо закупівлі харчування для військових кількох областей з формальною економією в 0,3%, однак у той же день загальна вартість усіх контрактів була знижена додатковими угодами через зменшення обсягу замовлення.