UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ вчергове порушила міжнародне право: у результаті бомбардування Харкова тяжкі травми обличчя отримала жінка-фармацевт

МОЗ закликало поширити новину про це, аби світ знав, у яких умовах зараз в Україні працює охоронна система.

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що російські окупанти вчергове порушують міжнародні конвенції та доктрини. Зокрема, у результаті бомбардування росіянами центру Харкова серйозні травми обличчя отримала фармацевт однієї з аптек міста.

«На  обох світлинах одна українка — фармацевт Ніна Олександрівна Жук. Перше фото зроблене до 24 лютого 2022 року на її робочому місці в «Аптека 9·1·1» у Харкові. Друге — після бомбардування окупантами центральної частини міста. Під час обстрілів фармацевт отримала серйозні травми обличчя. Попереду її чекають численні операції та довга реабілітація, аби вона повернулася до нормального життя. Лікування та протезування, пластична хірургія, допомога мамолога — це не повний список процедур, які найближчим часом потрібно зробити українці. На жаль, дана світлина — далеко не перший і не єдиний доказ, що окупанти порушують усі міжнародні конвенції та доктрини. Доказ жорстокості, підлості та антигуманності», – повідомили в МОЗ.

У відомстві додали, що опубліковані світлини вкотре доводять: попри щохвилинну небезпеку медичні працівники готові допомагати іншим та рятувати життя. Навіть зараз, у перервах між обстрілами, вони виходять на роботу в Харкові, Херсоні, Бердянську, Каховці та багатьох інших населених пунктах. 

«Деякі з них живуть в аптеках або лікарнях, тому що через війну втратили дім. Вони кожного дня ризикують найціннішим, що в них залишилось — власним життям, — аби інші змогли отримати допомогу», – зазначили у міністерстві.

У МОЗ закликали поширити відповідний допис, аби світова спільнота знала, в яких умовах зараз в Україні працює охоронна система, та які нелюди вдерлися до нашої країни.

«Дякуємо усім працівникам системи охорони здоров'я за мужність, витримку та незламний бойовий дух, який став невіддільною частиною сьогодення. Війна мине, а воля залишиться з нами назавжди. Працюємо. Вистоїмо. Переможемо», – підсумували в МОЗ.

 

Читайте також: Суд над Путіном та Лукашенком планують назвати Харківським трибуналом - Мамедов

Повідомлялося, що окупанти РФ активізували обстріли Харкова з РСЗВ «Град» та «Ураган», а по центру міста завдали удару ракетами «Калібр» з кораблів Чорноморського флоту Росії.

Про те, як живе та бореться Харків, читайте у статті Едуарда Рубіна «Українське місто Харків».