UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ в окупованому Криму випробувала та привела системи ППО в стан бойової готовності

Активізація пояснюється проведенням навчань See Breeze в Одеській області.

Росія заявила про перевірку готовності ППО на території окупованого Криму на тлі міжнародних навчань See Breeze, які почалися напередодні.

РФ залучила близько 20 літаків і вертольотів і декілька дивізіонів С-400 і "Панцир-С", пише Комерсант.

Чорноморський флот Росії повідомив, що були задіяні літаки-розвідники Су-24МР, винищувачі Су-27 і Су-30СМ і фронтові бомбардувальники Су-24М, а також вертольоти Мі-8 і Ка-27.

Авіація згідно з повідомленням "виконувала завдання як на макисмальному видаленні від зон виявлення радіолокаційних станцій, так і на надмалих висотах, використовуючи для прикриття рельєф місцевості, що значно ускладнювало завдання силам і засобам ППО".

Читайте також: Байден: Співпраця з Росією можлива, якщо це в інтересах обох країн

У РФ стежать за кораблями НАТО та інших країн, які залучені до навчань See Breeze-2021.

28 червня відбулося урочисте відкриття міжнародних навчань "See Breeze -2021". Вони є наймасштабнішими за 20 років.

Маневри триватимуть до 10 липня.

З української сторони в них беруть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки. Крім того, з 3 тисяч учасників навчань половину особового складу представляють українські військові.

Росія закликала США і НАТО відмовитися від проведення спільних з Україною військових навчань Sea Breeze-2021 Чорному морі. У консульському відділі посольства країни-агресора вважають, що навчання "заохочують мілітаристські настрої в Києві".