UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ вдарила дорогими ракетами по захороненню мін часів Другої світової війни в Очакові. Думали, що там склади боєприпасів

За словами Віталія Кіма, внаслідок удару в половині будинків Очакова вибило вікна та знесло дахи, а вибухова хвиля дійшла до Миколаєва.

Напередодні росіяни завдали ракетного удару по схрону мін часів Другої світової війни в Очакові, вважаючи, що це склад боєприпасів ЗСУ, заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. За його словами, для цього окупанти використали дві дуже дорогі ракети.

«Поруч із військовою частиною був склад старих-старих протикорабельних мін, часів Другої світової війни. Їх бог знає, коли залили бетоном і зробили такий могильник, щоб вони не вибухнули. Тому що було небезпечним, адже схрон прямо на березі, в піску. Багато їх там було. І чомусь росіяни вирішили, що там склад боєприпасів та «мужньо» туди стріляли, довго й нудно. І вчора там двома дорогими ракетами, начебто «Кинджалами», пробили метр бетону, щоб підірвати міни Другої світової війни», – розповів Кім.

Проте натомість через обстріл окупантів пів Очакова залишилася без вікон та дахів. За словами Кіма, вибухова хвиля була такої сили, що долетіла до Миколаєва.

Читайте також: Росіяни обстріляли лікарню в Очакові, в місті є руйнування

Повідомлялося, що вчора росіяни завдавали ударів по береговій смузі Очаківської громади та Очакову о 08:54, 09:50, 12:58, 14:08, 17:47. При цьому внаслідок обстрілу, який був на початку третього дня, постраждали 15 людей.