UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ примусово переводить деяких строковиків на службу за контрактом – Генштаб

Через це солдати довше не зможуть звільнитися з військової служби.

Командування військових частин першого армійського корпусу РФ, розміщеного на тимчасово окупованій території Донецької області, здійснює заходи щодо примусового переведення солдатів зі строкової служби на контракт. Про це пише Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Як зазначається, такі дії позбавляють окупантів можливості звільнення з військової служби на три роки.

Більше того, така категорія особового складу не отримує одноразові виплати за підписання контрактів. У Генштабі наголошують, що це суттєво знижує морально-психологічний стан загарбників.

Читайте також: Росія може вдарити з трьох напрямків одночасно: експерт спрогнозував збройну провокацію на кордоні з Білоруссю

Також стало відомо, що протягом 5 вересня військовослужбовці України досягли тактичного успіху й вибили росіян із зайнятих ними позицій на краматорському напрямку. ЗСУ завдали нових ударів по скупченню живої сили й техніки РФ на сході й півдні нашої країни, внаслідок чого ворожа армія зазнала додаткових втрат.

Раніше британська розвідка повідомляла, що, незважаючи на просування українських військ, для Росії основною метою залишається наступ на Донбасі.