UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ почне масову депортацію українців - ЗМІ

Багато людей просто не встигнуть купити міграційний патент.

Керівництво Російської Федерації прийняло рішення почати масову депортацію громадян України з 1 листопада 2015 року, повідомляє видання "Московський комсомолець".

Наголошується, що до 30 листопада всі українці, крім прибулих з "гарячих точок" і Донбасу, повинні визначитися, чи залишаються вони на території РФ або повертаються додому.

У Федеральній міграційній службі РФ повідомили, що в цьому році російська влада неодноразово продовжувала всім українцям строки тимчасового перебування в Росії. Останній термін продовження закінчується 31 жовтня. У зв'язку з цим з 1 по 30 листопада українці, що перебувають в РФ, повинні звернутися до підрозділу ФМС Росії з метою визначення свого правового статусу.

При цьому "МК" з посиланням на юриста повідомляє, що громадянин, який ухиляється від виїзду після закінчення терміну перебування, є таким, що незаконно перебуває на території РФ.

"Згідно КоАП Росії це тягне накладення адміністративного штрафу в розмірі від двох тисяч до п'яти тисяч рублів з адміністративним видворенням за межі Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

У цій ситуації багато людей просто не встигнуть купити міграційний патент, оскільки зібрати до 30 листопада весь пакет документів для цього проблематично.

Нагадаємо, 8 жовтня повідомлялося, що за даними ФМС РФ, кожен день 1,5 тисячі біженців з Донбасу повертаються з Росії в Україну. Варто відзначити, що 8 жовтня міністри внутрішніх справ країн ЄС досягли домовленості про прискорення депортації нелегальних мігрантів, які не мають права на отримання притулку.