UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України військових підрозділів — ГУР 

Через втрати армія РФ вже змушена постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння 50-60 років виробництва.

Наслідком міжнародних економічних санкцій, запроваджених проти Росії, став відчутний занепад російського військово-промислового комплексу. РФ не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України військових підрозділів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, втративши під час війни проти України значну частину свого військово-технічного потенціалу, РФ вже змушена постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння 50-60 років виробництва.

«Проте, така ситуація не бентежить керівництво Кремля, йому байдуже скільки та на чому відправляти “гарматне м’ясо” у бій за майбутнє “руского мира”. Завжди знайдеться щось, що ржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу», - зазначає ГУР.

Повідомляється, що зі складів довгострокового зберігання техніку, в більшості, навіть не можуть доставити до підрозділів.

Однак, окупантів заставляють її приймати та доповідати керівництву про повну укомплектованість та забезпечення бойових частин.

За даними ГУР, протягом квітня з баз зберігання Росії знято:

Відновлення боєздатності та укомплектування військ Західного ВО Росії здійснюється, зокрема, за допомогою озброєння та військової техніки знятої зі зберігання 239 центру забезпечення мобілізаційного розгортання, який розташований у місті Богучар.

«Тепер проржавіле та гниле військове-технічне відлуння кремлівського “великого прошлого” стає основою російського “настоящего”», - зазначили в ГУР.

Читайте також: В Європарламенті закликали накласти санкції на російську IT-індустрію

Раніше повідомлялося, що санкції змушують Росію використовувати комп’ютерні чіпи з посудомийних машин і холодильників у деякій військовій техніці, заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Також, за даними ГУР, в Росії зупиняється виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних комплектуючих.

На російському «Уралвагонзаводі» намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок запроваджених санкцій. У розвідці зазначили, що від початку повномасштабної війни РФ проти України підприємство зіштовхнулось з численними фінансовими проблемами.