UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ не готова до предметних переговорів про мир — секретар РНБО Литвиненко

Але Україна все одно просуватиме формулу миру Зеленського.

Росія не готова до предметних переговорів про мир в Україні, а дискутувати з росіянами можна лише з позиції сили. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко в інтервʼю Le Monde.

"Проблема полягає в тому, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Росіяни мають стратегічну культуру, відмінну від західної. Дискутувати з ними можна лише з позиції сили", — заявив Литвиненко.

Читайте також: Наш план – змусити Росію прийняти Статут ООН – Зеленський про переговори з РФ

Проте він підкреслив, що Україна все одно просуватиме форму миру президент Володимира Зеленського. Також готується проведення наступного саміту миру, повідомив секретар РНБО.

Раніше про неготовність РФ до серйозних перемовин про мир заявляв голова МЗС Польщі Радослав Сікорський. Він підкреслив, що Кремль вимагає від України капітуляції.

Також речник МЗС Георгій Тихий, коментуючи можливу присутність Росії на другому Саміті миру, заявляв, що Москва повинна вести доброчесні переговори про досягнення миру в Україні на справедливих умовах. Він наголосив, що в цьому полягає позиція Києва.