UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ нарощує війська навколо Києва й готується до атаки попри заяви про зміну завдань — Генштаб ЗСУ

Також у Росії продовжують набір “добровольців”, а в невизнаній Південній Осетії проводять приховану мобілізацію.

Росія зосереджує основні зусилля на окупації Донецької і Луганської областей, однак не припиняє нарощувати угруповання військ навколо столиці України. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

“Незважаючи на заяви посадових осіб міністерства оборони та генерального штабу російської федерації, щодо зміни планів та пріоритетних завдань, противник продовжує нарощування угрупування військ навколо столиці. Російські війська продовжують безуспішні спроби зайняти позиції, з яких можна було б атакувати або оточити Київ”, — зазначають в повідомленні. 

Також ворог докладає максимум зусиль для утримання контролю над тимчасово окупованими територіями України. 

За інформацією Генштабу, військові комісаріати РФ продовжують формувати так звані підрозділи “добровольців” для поповнення втрат особового складу. Їх планують залучати до забезпечення окупаційного “порядку” на захоплених територіях.

“Основні вимоги до кандидатів — задовільний стан здоров’я. Досвід проходження військової служби не є обов’язковим. Також, беруть осіб зі знятою судимістю”, — додає Генштаб.

Крім цього, повідомляють про перекидання близько 150 осіб з невизнаної Південної Осетії на тимчасово окуповану територію АР Крим для залучення до війни з Україною. Також у Південній Осетії зафіксували проведення прихованої мобілізації.

У Генеральному штабі вважають, що переведення підприємств російського оборонно-промислового комплексу, залучених до виробництва ракет, на цілодобовий режим роботи свідчить про суттєве зменшення арсеналу ракетного озброєння. 

"В умовах дій міжнародних санкцій на заборону постачання високотехнологічної продукції для російської федерації, процес імпортозаміщення матиме тривалий ефект, з огляду на відсутність близької перспективи самостійного виготовлення високотехнологічного радіоелектронного устаткування", — йдеться в повідомленні.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв про підготовку Росії до відновлення наступальних дій.