UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ намагається оточити ЗСУ в районі Лисичанська та Сєверодонецька – Генштаб

Для посилення угруповання військ, ворог перекинув зі своєї  території до визначених районів боєприпаси та техніку.

Російські підрозділи на Донецькому напрямку всі свої основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій з метою оточення ЗСУ в районах Лисичанська, Сєверодонецька. При цьому намагаються блокувати основні логістичні шляхи. Про ситуацію на цій ділянці фронту йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Відбувається перегрупування на Лиманському напрямку, там РФ закріплюються у населеному пункті Лиман, проводить перегрупування для подальшого наступу на Слов’янськ. На Сєверодонецькому напрямку противник закріплюється на північно-східних та південно-східних околицях міста Сєверодонецька. Для посилення угруповання військ перекинув з території російської федерації до визначених районів боєприпаси та техніку.

З метою подальшого наступу окупанти перегруповуються на Бахмутському напрямку в напрямку  н.п. Олександропілля – Комишуваха.  На Курахівському та Новопавлівському напрямках противник активних бойових дій не вів. Здійснює вогневе ураження наших військ, зокрема задіює оперативно-тактичну та армійську авіацію.