UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни промацують оборону ЗСУ під Вугледаром, кидаючи своїх людей та техніку на міни та під "джавеліни"

І вкотре росіяни доводять, що своїх солдатів вони не шкодують. Відправляють на розвідку боєм — когось на мінні поля, когось під українські "джавелини".

Українські бійці визнають, що, незважаючи на західні постачання, у російських військ зброї та солдатів все ще набагато більше, ніж у ЗСУ.

"У них дуже багато всього: дуже багато людей, дуже багато техніки, дуже багато всього. Дайте нам хоча б половину того, що у них є – тоді б вони навіть би сюди не дійшли! – каже старший офіцер батареї Андрій. – З меншим боєкомплектом і з меншим усім іншим, ми їх стримуємо, хоча вони переважають сили ". Про це розповідається у репортажі телеканалу "Currenttime".

ЗСУ очікують нових атак російських військових, коли на Донбасі похолодає та підмерзне земля. І готуються їх відбивати. Розуміють, що буде тяжко битися з ворогом, який має більше людей, техніки, боєприпасів.

Зараз ділянка під Вугледаром тимчасово затихла: українські військові вважають, що це пов'язано з невдачами російських сил: їхні підрозділи там "промацують" оборону ЗСУ лише маленькими групами.

Не досягши успіху під Вугледаром, російські війська спробували прорватися танковими колонами в районі Велика Новосілка.

"На наш підрозділ пішло п'ять танків. Усі вони були знищені розрахунками "джавелінів", і всі вони там залишилися в полі разом зі своїм особовим складом, – розповідає Євген Назаренко, прес-офіцер 68-ї єгерської бригади ЗСУ. – А у танкістів там взагалі був джек-пот: вони знищили 11 танків, 8 БМП, одну МТЛБ та одну УР-77 – це машина для розмінування”.

Такими атаками російські війська намагаються знайти слабке місце в українській обороні. У напрямку Вугледару у них це зробити не вийшло: там російська 155-а бригада морської піхоти була розбита. За словами Назаренка, тепер російські війська намагаються продавити Велику Новосілку. Їхня мета – наступ на місто Курахове.

"Але їм потрібне свіже гарматне м'ясо", — каже він

За його словами, вкотре росіяни довели, що людей вони не шкодують. Солдат просто відправили на розвідку боєм на міни та "джавеліни": "Давай, вперед!"

Українці протистоять «другій армії світу» вже близько 300 днів.
Росіяни затягують проведення в Україні своєї «військової спецоперації» (у перекладі з російської пропаганди – «загарбницької війни»), під час якої вони планували «взяти Київ за два-три дні», бо вже не вірять у свої сили перемогти у найближчій перспективі заявив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов.

"Кремль усвідомлює, що в короткостроковій перспективі досягти перемоги у війні неможливо, тому прагне перевести конфлікт у тривале збройне протистояння", - сказав Громов.