UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ може забрати з правого берега Херсонщини досвідчених військових, залишивши тільки мобілізованих – Генштаб

Генеральний штаб повідомив, що найбільш боєздатні підрозділи можуть бути завчасно перекинуті на лівобережну частину регіону.

Генштаб Збройних сил України має прогнози щодо планів російського військового командування забрати досвідчених військових з правого берега Дніпра на Херсонщині і лишити для стримування наступу ЗСУ лише мобілізованих. Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«Стосовно Херсонського напрямку… Угрупування противника може відійти з правобережної частини області на лівобережну частину. Ми розглядаємо один із варіантів, що противник може відходити і залишити мобілізованих у першу чергу для виконання завдань зі стримування –  для прикриття відходу своїх військ, а найбільш боєздатні кадрові підрозділи перевести завчасно на лівобережну частину області» , - підкреслив представник Генштабу

За словами генерала, Генштаб усвідомлює, що новоприбулі мобілізовані військові РФ не зможуть чинити потужний опір українським збройним силам.

Громов додав, які би не були прийняті рішення військово-політичним керівництвом Росії, ЗСУ виконують свої завдання з деокупації і будуть виконувати їх і надалі.

Читайте також: У Херсоні відбувається насильницька депортація українців. Необхідно виносити питання на рівень ООН — експерт

Нагадаємо, раніше Міноборони Британії повідомляло що РФ серйозно розглядає масштабне відведення своїх сил з Херсонщини. «Ймовірно, це свідчить про те, що російська влада серйозно розглядає масштабне відведення своїх сил із району на захід від річки Дніпро», - йшлося у звіті Міністерства оборони.