UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ може почати новий наступ найближчими днями – ЗМІ

У США стверджують, що переконують своїх партнерів надати більше зброї Україні.

У США вважають, що РФ може почати наступний етап широкомасштабної війни проти України цими вихідними або на початку наступного тижня, пише NBC News з посиланням на двох високопоставлених чиновників із оборонного відомства Сполучених Штатів. 

Високопосадовці, які захотіли лишитися анонімними, заявили, що США працюють над тим, аби переконати союзників направити в Україну ще більше артилерії та боєприпасів. Це потрібно, щоб вони не закінчилися під час наступу російських окупантів.

Читайте також: ЗСУ готуються до наступу на Херсонщині

Раніше голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що війська РФ готові до наступу на Донбасі. За його словами, пауза в наступі була викликана дощами.

Водночас за даними Генштабу ЗСУ, підрозділи 810-ї та 155-ї окремих бригад морської піхоти ЗС Росії готуються до десантної операції. При цьому На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Проводив штурмові дії в районі морського порту. На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні займаних позицій.