UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ хоче продемонструвати успіхи у війні проти України до 9 травня — британська розвідка

Це може вплинути на те, наскільки рішуче буде діяти РФ напередодні цієї дати.

Російські загарбники прагнуть домогтися успіхів у війні проти України перед 9 травня. Війська РФ намагаються просуватися в бік Краматорська, повідомляє Міноборони Великої Британії в Twitter.

«Росія, ймовірно, бажає продемонструвати значні успіхи напередодні щорічного святкування Дня перемоги 9 травня. Це може вплинути на те, наскільки швидко і рішуче вони будуть намагатися проводити операції напередодні цієї дати», - йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, зараз сили РФ просуваються з плацдармів на Донбасі в бік Краматорська, який страждає від ракетних обстрілів.

«Активність російської авіації зберігається, оскільки РФ прагне забезпечити безпосередню підтримку з повітря для наступу на сході України, щоб придушити і знищити засоби ППО України», - зазначає Міноборони Британії.

Читайте також: Екс-головнокомандувач НАТО в Європі пояснив, яка зброя потрібна Україні для перемоги на Донбасі

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив оперативну інформацію станом на ранок 21 квітня. Найбільш напружна ситуація лишається в зоні ООС. Російські війська не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ, з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.