UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ для пропаганди спробувала "клонувати" українське військове радіо – Міноборони

У Міністерстві оборони зазначили, що країна агресор намагається проникнути до українського інформпростору за допомогою новітніх технологій.

У Міністерстві оборони повідомили про те, що в інтернеті з’явився додаток “Армія FM онлайн" нібито для прослуховування першого в Україні військового радіо (armyfm.com.ua). В оборонному відомстві підозрюють, що за створенням додатку стоїть РФ, повідомила пресслужба Міноборони.

“Підозрюється, що цей додаток є одним із проявів інформаційно-психологічних операцій держави-агресора. Ворог не полишає спроб знайти шляхи впливу на українських воїнів та намагається проникнути в інформаційний простір України з використанням новітніх технологій”, - повідомили у Міноборони.

У відомстві зазначили, що спочатку в листопаді у місті Щастя, що на Лунащині, на частоті, близькій до “Армія FM”, почало транслюватися російське радіо “Комбат ФМ”. А тепер з’явився додаток “Армія FM онлайн”, який не має жодного відношення до “Першого українського військового радіо”. При цьому “клон” українського радіо транслює російську пропагандистську музику.

“Окремо, прослідковується активність провокаційного характеру в чаті додатку для військовослужбовців "Джура", де анонімними особами поширюється, приміром, інформація про зменшення грошового забезпечення для військових, погіршення якості харчування тощо”, - додали в Міноборони.

Зазначимо, що військове радіо “Армія FM” почало працювати 1 березня 2016 року.

Читайте також: Бойовики в Донбасі встановлюють нові міни та інженерне обладнання - розвідка

Раніше повідомлялося про те, що Росія намагається дискредитувати вище державне та військове керівництво України. За даними розвідки, для цього країна агресор почала активніше використовувати проросійські ЗМІ, журналістів та агентів впливу, які перебувають на території України.

У ГУР Міноборони зазначили, що дискредитаційна кампанія відбувається на фоні цілеспрямованих зусиль президента, оборонного відомства та української воєнної розвідки, направлених на підвищення ефективності дій з відбиття російської збройної агресії та впровадження системних реформ із набуття нових спроможностей вітчизняного війська за стандартами НАТО.