UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков закликав країн-партнерів випробувати свої озброєння, надіславши їх Україні

Міністр оборони вважає, що така модель співробітництва принесе користь обом сторонам.

Війна України проти Росії є чудовим шансом для західних союзників випробувати свої озброєння в умовах бойових дій. Таку думку висловив міністр оборони Олексій Резніков під час дискусії, організованої Атлантичною радою США.

Український чиновник вважає, що надання Україні нових видів зброї з боку країн-партнерів піде на користь усім. Україна зможе більш ефективно протистояти російському вторгненню, а союзники наочно побачать сильні і слабкі сторони озброєнь власного виробництва.

«Україна зараз є, по суті, випробувальним полігоном. Багато зброї випробовується в справжніх умовах бою проти російської армії. У них є інтелектуальні засоби радіоелектронної боротьби та зв'язку, засоби протиповітряної оборони, крилаті ракети та балістичні ракети, а також інше обладнання», – сказав Резніков. 

Він додав, що Україна зі свого боку зацікавлена у тестуванні західної зброї, тому з радістю відгукнеться на пропозиції світових виробників. Резніков зазначив, що Польщі, США, Німеччині та іншим країнам варто розглянути цей варіант. 

Читайте також: Резніков назвав втрати окупантів у боях за Лисичанськ і Сєвєродонецьк

Раніше міністр оборони повідомив, скільки окупованих міст ще необхідно звільнити від російських загарбників.

Вже майже досягнута стратегічна поразка Росії, але щоб вона переросла у глобальну перемогу, яка охоплює саму РФ, має відбутися розгром російських військ в Україні. Для цього партнерам України не потрібно робити надзусиль, достатньо дати Україні зброю в обіцяних обсягах та підтримати економічно. Про це пише Олексій Іжак у статті «Як розгромити війська Путіна в Україні».