UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков про телефонну розмову з главою Міноборони Білорусі: «Бачу перший крок до співпраці»

Міністр оборони України зазначив, що бесіда відбулася заради відновлення атмофсери діалогу.

Міністр оборони України Олексій Резніков провів телефонну розмову з у з міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним для відновлення атмосфери діалогу, інформує пресслужба Міноборони України.

"Відбулася телефонна розмова з міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним. Ціль діалогу - зняти стрес і не допустити ескалації відносин. Ми обговорили актуальні питання та визначили алгоритм подальшої взаємодії. Бачу в цьому позитивний сигнал та перший крок до співпраці", - написав Резніков в Twitter.

Бесіда відбулась заради зниження градусу публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні.

Сторони також домовились про продовження контактів з метою розвитку відносин в оборонній сфері в дусі добросусідства.

Міністри домовилися про візит аташе з питань оборони Білорусі в Україні на заходи навчань "Заметіль – 2022", а також про візит аташе з питань оборони України у Білорусі  на заходи білорусько-російських навчань "Союзна рішучість - 2022".

Читайте також: Процес триває: опубліковані супутникові знімки, як Росія збільшує чисельність військові сил в Білорусі, Криму і під Курськом

12 лютого ЦРУ спільно з Пентагоном повідомили Німеччині та іншим членам НАТО про те, що атака Росії на Україну може бути здійснена 16-го числа.

За інформацією ZN.UA, 11 лютого керівництво України було проінформоване західними союзниками про можливий напад Росії 16 лютого. За словами джерел, йдеться про можливі ракетні та авіаційні удари по об'єктах військової інфраструктури.

Брюссель і Лондон не згодні з оцінкою Сполучених Штатів, у Великій Британії повідомили, що мають «іншу інтерпретацію» розвідданих. А МЗС РФ раніше назвало заяви Білого дому про ризик початку війни під час Олімпіади «істерією».

Активно обговорюючи терміни, способи та цілі військової операції Росії проти України, експерти та політики здебільшого не звертають уваги на один аспект: вперше в історії людства повномасштабна війна може розвернутися на території країни, напханої ядерними, хімічними та нафтогазовими об'єктами. Які наслідки військові дії можуть мати для України, Європи та світу — читайте у статті Дмитра Менделєєва «Війна в «замінованій» країні...».