UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Режим тиші" в Донбасі: Окупанти обстріляли позиції ВСУ з гранатометів

Протягом доби зафіксовано вже п'ять порушень режиму припинення вогню.

Російські окупаційні війська протягом доби, 15 грудня, п'ять разів відкривали провокаційний вогонь в бік позицій ВСУ в Донбасі, повідомила прес-служба штабу ООС.

Так, на початку доби поблизу Авдіївки російські найманці відкривали вогонь з підствольних гранатометів. У районі населеного пункту Водяне противник двічі застосував для вогневих провокацій не тільки гранатомети, але і стрілецьку зброю. Надвечір окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу Шумов.

Ворожі постріли були неприцільно і не несли загрози життю наших воїнів, тому у відповідь вогонь вони не відкривали. Серед українських військових бойових втрат і поранень немає.

Також в штабі зазначили, що 15 грудня сапери ГСЧС розмінували більше 5 гектарів території і передали на знищення 73 вибухонебезпечних предмета.

Читайте також: За даними розвідки, російські найманці в Донбасі проводять масштабні військові збори

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 13 українських військових, 17 бійців були поранені.