UA / RU
Підтримати ZN.ua

Режим Лукашенка посилює торгівлю з підприємствами на ТОТ — Центр нацспротиву

Між представниками РБ та так званою владою окупованої Запорізької області нещодавно було підписано кілька угод. 

Центр національного спротиву повідомляє, що Білорусь посилює торгові зв'язки з підприємствами на тимчасово окупованих територіях України. У повідомленні ЦНС сказано, що республіка стала в більших обсягах відправляти на ТОТ сільськогосподарську техніку та іншу продукцію, а звідти вона отримує товари легкої промисловості. 

Для продовження цієї співпраці нещодавно між так званою владою окупованої Запорізької області та представниками РБ було підписано кілька угод.

"Таким чином режим Лукашенка свідомо порушує міжнародне право й торгує з окупованими територіями, — сказано у повідомленні ЦНС. — Зауважимо, що такі ворожі дії не лишаться без оцінки й прибуття білоруських делегацій на ТОТ робить їх законною ціллю". 

Читайте також: Зовнішня розвідка закликає українців утриматися від поїздок у Білорусь. Серед ризиків — фільтрація та затримання

Нагадаємо, нещодавно Білорусь звинуватила Україну в тому, що дрони нібито ЗСУ порушують повітряний простір республіки. Через це у Мінську вирішили перекинути до кордону військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, а також реактивні системи "Полонез" і комплекси "Іскандер". Але українські прикордонники їх там досі не бачили. Також РБ пригрозила закрити українське посольство у Мінську. У МЗС у відповідь закликали не нагнітати антиукраїнські настрої та не "створювати враження" загроз з боку нашої країни.