UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рева пояснив, як працюватиме послуга муніципальної няні

Міністр спростував побоювання українок про те, що будуть скасовані декретні виплати.

Міністр соцполітики Андрій Рева спростував інформацію про те, що в Україні скасують декретну відпустку при використанні послуг муніципальної няні.

"Вони (ті, хто поширює чутки про скасування грошей на декретну відпустку - ред.) прив'язують наші додаткові заходи щодо соціального захисту сімей з дітьми, зокрема, введення поняття муніципальна няня, перекручують і кажуть, що це на заміну державної допомоги. Буде державна допомога і муніципальна няня", - підкреслив міністр.

За його словами, муніципальна няня - є додатковим бонусом для допомоги сім'ї.

"Це ж стосується відпустки по догляду за дитиною - хоче мати няню в відпустці? Буде няня у відпустці. Хоче вийти на роботу і мати няню - буде така можливість", - пояснив Рева.

Нагадаємо, Мінсоцполітики розробляє проект "муніципальна няня", сенс якого полягає в тому, що кожна сім'я зможе отримувати 1,5 тисячі гривень компенсації на послуги няні, якщо жінка бажає вийти на роботу раніше закінчення декретної відпустки по догляду за дитиною до виповнення нею трирічного віку.

В Україні з 1 вересня у день виписки з пологових будинків почали видавати бебі-бокси.

Як писало DT.UA, з настанням 1 вересня - анонсованої дати видачі перших бебі-боксів, ця ідея з кожним днем виглядала все дивніше і дивніше. І те, що починалося як непродуманий піар, тепер вже цілком тягне на велику аферу. Докладніше читайте у статті Алли Котляр та Юлії Самаєвої "Бебі-бокси Пандори" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна.