UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ремонтна бригада компанії "Вода Донбасу" потрапила під обстріл

Бойовики вкотре порушили домовленості про режим тиші.

Бригада компанії "Вода Донбасу" потрапила під обстріл під час виконання ремонтних робіт у районі насосної станції першого підйому поблизу Василівки Ясинуватського району, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

"Компанія отримала сьогодні підтвердження режиму тиші і повинна була відремонтувати напірний трубопровід Пывденнодонбаського водогону, який напередодні був пошкоджений в результаті бойових дій. Але, незважаючи на домовленості, як тільки ремонтники взялися до роботи, почався обстріл", - повідомив Куць.

Він назвав такі дії неприпустимими і звернувся до представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ дати їм належну оцінку.

"Агресивні дії проросійських бойовиків ставлять під загрозу забезпечення нормального водопостачання Покровського, Селидівського, Добропільського районів, а також обмеження подачі води з каналу для Маріуполя", - зазначив глава Донецької ОВГА.

За його словами, поки не усунуть пошкодження, не будуть працювати Карлівська і Великоанадольская фільтрувальні станції. До цього вода людям в зазначених районах і населених пунктах буде подаватися за графіком, певний "запас міцності" є – резервуари заповнені.

Нагадаємо, що впродовж минулої доби, 11 квітня, бойовики підтримуваних Росією незаконних формувань "ЛНР" і "ДНР" 20 раз обстріляли позиції українських військовослужбовців в Донбасі. В результаті обстрілу один український військовий загинув, ще вісім отримали поранення.