UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ректор НАУ відреагував на критику щодо пам'ятки по дрес-коду

Звинувачення у сексизмі він назвав нонсенсом. Луцький переконує, що на меті навчального закладу інші речі. 

В Національному авіаційному університеті створили пам'ятку щодо того, яким повинен бути зовнішній вигляд студентів та викладачів. Проте в соцмережах вона здебільшого стала причиною для жартів. Тому ректор НАУ Максим Луцький пообіцяв "врегулювати ситуацію".

"Це досить неочікуваний хейт пам’ятки про зовнішній вигляд, який зовсім недоречний. Загалом, це рішення приймалося конференцією трудового колективу, і не поточного року, а з 2018-го. Ми державна установа, ми заклад вищої освіти, і мати відповідний зовнішній вигляд тут, я вважаю це нормально і для студентів, і для викладачів. Ці рекомендації жодним чином не мали на меті когось образити, а тим паче спровокувати звинувачення у сексизмі. Це взагалі нонсенс. Недотримання рекомендацій не передбачає санкцій, а є цивілізованим побажанням до учасників навчального процесу. Так чи інакше, ситуацію ми врегулюємо. Обговоримо з органами студентського  самоврядування, винесемо на розгляд конференції трудового колективу, за підсумками, ініціюємо зміни до наших внутрішніх документів", - сказав Луцький, інформує "Цензор.НЕТ". 

Він розповів, що учора перебував у Польщі з робочим візитом. Там він поцікавився думкою щодо цієї ситуації в іноземних колег.

"Я, до речі, поцікавився питанням зовнішнього вигляду студентів і викладачів у колег. Кажуть, що доречність відповідного стриманого дрес-коду навіть не обговорюється. Це негласна норма взаємоповаги", - додав він.

Читайте також: Екс-ректору НАУ вручили обвинувальний акт

Нагадаємо, в пам'ятці НАУ серед основних вимог, таких як зручність одягу та його охайність, є й інші. Наприклад, навчальний заклад вимагає, аби був  "стриманий макіяж в осіб жіночої статі", спідниця не вище 10 см від коліна. Також в НАУ буде заборонено носити декольте та різну символіку, а сам одяг "має відповідати зросту".