UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рекрутингові центри в ЗСУ почнуть працювати у березні в 4 містах

Рекрутер супроводжуватиме людину на кожному етапі.

Державна агенція з рекрутингу «Свідомо» створить центри у Києві, Львові, Дніпрі та Одесі, щоб розповідати людям, як долучитися до Збройних сил України. Старт проєкту запланований на кінець березня.

Про це у коментарі для Армія FМ розповів уповноважений представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Читайте також: Рекрутинг до ЗСУ від Мінцифри: Федоров розповів про плани

«Це пілотні проєкти. Базова версія − це в ЦНАП: для того, щоб людина могла прийти й поставити рекрутеру всі питання, які в неї є з приводу служби: як долучитися, які є вакансії та інше», − зазначив він.

Із його слів, прийти можна буде декілька разів, а також залишити свої контакти для зв’язку, якщо у певний момент не буде вакансії, котра задовільнятиме потреби.

«Коли вакансія з’явиться, рекрутер повинен буде знайти у базі даних цю людину, повідомити її і запросити на повторну зустріч», − пояснив Бежевець.

Читайте також: Хочете жити в чудовій країні? Її потрібно захистити. Поки ще є можливість обрати, як саме — командир батальйону БпЛА 3-ї ОШБр

Він зауважив, що після вибору посади рекрутер має супроводжувати людину під час кожного наступного етапу до самого потрапляння у військову частину.

«Рекрутинг − це свідомий вибір людини. І завданням агентства є забезпечити максимально прозорі та гарантовані процеси», − підсумував представник Міноборони.

Читайте також: Через декілька годин після критики законопроєкту про мобілізацію Лубінець «передумав»

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що представники ТЦК та СП не повинні ходити вулицями та шукати чоловіків призовного віку.

Зі свого боку Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вже пояснював, що лише працівники Нацполіції, Нацгвардії та ДПСУ мають право перевіряти документи в українців. Омбудсмен розповів, що його обурюють випадки, коли представники ТЦК застосовують силу до громадян. Щодо всіх таких доведених інцидентів вже відкриті кримінальні провадження, після яких у військкоматах зазвичай тривають перевірки.