UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рейтинг привабливості країн для талантів: яке місце посіла Україна?

Україна опустилась на дві сходинки.

Європейська бізнес-школа INSEAD спільно з американським Portulans Institute оприлюднили свій рейтинг привабливості країн для талантів. Його очолює Швейцарія, Україна опинилася на 66-те місце, опустившись на дві сходинки порівняно з попереднім рейтингом. 

Лідирує Швейцарія, на другому місці – Сингапур, а на третьому – Данія. Замикають п’ятірку найбільш перспективних країні далі ідуть США та Швеція. Ці країни об’єднує те, що вони процвітають у багатьох, а то й у всіх аспектах конкурентоспроможності талантів.

Читайте також: Найкращі університети світу: опубліковано щорічний рейтинг Times Higher Education

Україна посіла 66-те місце, тоді як Росія і Білорусь дещо вище – 57-ме та 58-ме відповідно. Автори рейтингу зазначили, що раніше Україна була на 64-му місці, а в 2015-2018 рр. ще вище – 71-шому місце.

Цікаво те, що Україна є лідеркою серед країн з рівнем доходу нижче середнього і єдина з них перебуває у верхній половині рейтингу. На рейтинг України також вплинуло російське вторгнення.

Однією з ключових сильних сторін країни є рівень її вищої освіти, що є важливим фактором для. Найкращі показники України: навички високого рівня (45-те місце), освіта (51-те). На 75-му місці Україна за таким показником, як можливість розвивати талант. А за критерієм під назвою «навчання протягом усього життя», Україна посіла 113-те місце – це найнижчий показник України.

Читайте також: Президент України очолив рейтинг найвпливовіших євреїв світу за версією The Jerusalem Post

Нагадаємо, у міжнародному рейтингу верховенства права Rule of Law Index 2022 Україна посіла 76 (0,50) позицію серед 140 країн.