UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Референдуми» на півдні України можуть стати пасткою росіян для ЗСУ – NYT

Кремль намагається спровокувати українську армію на передчасний контрнаступ.

Росія активно готується до псевдореферендумів про приєднання захоплених територій Запорізької та Херсонської областей, пише The New York Times.

Активізація підготовки може бути спробою змусити українську армію вдатися до ризикованого контрнаступу до прибуття достатньої кількості озброєнь від західних союзників, йдеться у матеріалі.

Голова «парламенту» окупованого Росією Криму Владімір Константінов у розмові з журналістами заявив, що «перебуває у постійному контакті» з окупаційними адміністраціями в Херсонській області, і там уже почали друкувати бюлетені.

«Провести референдум зовсім не складно. Вони попросять: "Візьміть нас під свою опіку, у свій розвиток, під свій захист", - заявив Константінов.

Колишній радник президента РФ, ідеолог війни проти України Алєксєй Чеснаков стверджує, що Москва розглядає референдум як «базовий сценарій». Чеснаков відмовився уточнити, чи бере участь у цій кампанії.

Читайте також: Україна закликає світ не визнавати «референдуми» на захоплених територіях

Чому агресор провалив перший етап вторгнення і не зміг досягти успіху в другому? Які завдання має вирішити наша армія на третьому етапі, щоби витіснити росіян з України? Якими є наслідки перемир'я, до якого Путін схилятиме Україну? Читайте у статті генерал-майора Сергія Савченка «Чекаєте на потужну вогневу підготовку та контрнаступ? Цього не буде. Все вже почалось».