UA / RU
Підтримати ZN.ua

Референдум про приєднання Донбасу до Дніпропетровської області ніхто не скасовував

Автори ідеї агітують мешканців Донбасу приєднуватися до Дніпропетровщини, де панує мир і розвивається промисловість.

Референдум-опитування жителів Донецької і Луганської областей про приєднання до Дніпропетровщини відбудеться, як і планували, 11 травня. Про це у Дніпропетровську заявили члени комісії з підготовки опитування територіальних громад.

За даними комісії, принцип голосування буде таким, як на виборах: учасникам видадуть бюлетені з питанням "Чи підтримуєте ви входження вашої територіальної громади до складу Дніпропетровської області?" і двома варіантами відповіді - "так" або "ні".

Як заявили організатори опитування, в неділю на Донбасі сформують 42 виборчі дільниці, які охоронятимуть правоохоронці та активісти, діятимуть пересувні пункти для голосування.

За словами організаторів, підсумки референдуму будуть мати рекомендаційний характер. У разі якщо ідею зміни територіального устрою підтримають більшість луганчан і донеччан, результати голосування передадуть до Верховної Ради, де і будуть приймати відповідне рішення.

Тим часом в інтернеті триває агітація "за возз'єднання з Дніпропетровською". Автори відео відзначають, що на Дніпропетровщині не відбулося жодного військового зіткнення, а за темпами зростання економіки регіон випереджає такі країни, як Румунія, Греція, Болгарія. !zn

Читайте також:

"Донецька народна республіка" відмовилася переносити референдум

В ЄС "взяли до відома" заклик Путіна утриматися від проведення "референдуму" на сході України

Яценюк про пропозицію Путіна перенести "референдум" на сході України: Не варто торгувати повітрям