UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Реалістичний підхід до перспективи переговорів з Росією": Кулеба розповів, чого Україна зараз потребує від партнерів

Він впевнений, що міжнародна підтримка з часом зможе забезпечити відчутні результати контрнаступів ЗСУ. 

Фаза війни, яка зараз триває в Україні, не є простою ні для нашої держави, ні для союзників на Заході, погоджується міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він наголосив, що "якби ця війна була лише цифрами, Україна вже програла б", та ЗСУ за останні пів року зуміли здивувати скептиків. 

"Росія може спробувати перевершити нас, але правильна стратегія, передове планування та адекватна підтримка дозволять нам ефективно завдати удару у відповідь", – сказав він у статті для Foreign Affairs.

Він наголосив, що якщо постійна міжнародна підтримка збережеться, то незабаром вона зможе забезпечити відчутні результати контрнаступів Сил оборони. Кулеба перерахував, що просто зараз Україна потребує:

Читайте також: Кулеба заговорив про наступний контрнаступ: українські бригади вже готуються

Також Кулеба попередив, що заморозку бойових дій, якщо така відбудеться, Росія може використати для підготовки до більш жорсткої атаки через кілька років, можливо, на країни-члени НАТО. Він додав, що, на думку експертів, припинення вогню є реальним варіантом для України, втім, його наслідком може стати ще один поштовх РФ вглиб нашої країни, коли держава-агресор підготується до цього.