UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков: Заява прем'єра Гончарука про відставку в Раду не надходила

Чи розглядається відставка всього уряду - невідомо.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що не отримував від прем'єр-міністра України Олексія Гончарука заяви про відставку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив, що "станом на сьогодні ніяких заяв не надходило до Верховної Ради". Про можливу відставку всього уряду разом з Гончаруком, якщо той все ж піде з посади, Разумков промовчав.

"Мені складно відповідати на це питання. Є виключно перелік питань, які визначені президентом та повинні бути розглянуті на позачерговому засіданні Верховної Ради", - сказав спікер.

На позачерговому пленарному засіданні на вимогу президента України Володимира Зеленського 4 березня, будуть звітувати перед парламентом Міністерство внутрішніх справ України, Служба безпеки України, Державне бюро розслідувань, Національне антикорупційне бюро України та Офіс генерального прокурора. Голова депутатської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що Рада розгляне, в тому числі кадрові питання.

Нагадаємо, 17 січня Офіс президента України повідомив про те, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук подав у відставку. Зеленський отримав прохання Гончарука. Але заявити про відставку прем'єр повинен був Верховній Раді.

Глава президентської фракції Давид Арахамія заявив, що знає, кого з членів уряду планують звільнити.