UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков заявив про зменшення числа авто, які перетинають адмінмежу з окупованим Кримом

Спікер Верховної Ради відвідав КПВВ на адмінмежі з Кримом разом із литовською колегою.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про те, що сьогодні через коронавірус зменшилося число автівок, які перетинають адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом, передає “Укрінформ”. Він відвідав КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” разом зі спікером Сеймасу Литви Вікторією Чмілітє-Нільсен.

“Якщо ми говоримо про організацію процесу, то ковід, згідно з тією інформацією, яка є сьогодні, значно зменшив кількість людей, які перетинають пункти пропуску. Якщо раніше це було до 500 автівок на день, то сьогодні - до 50. Але можливості достатньо великі, запас потужності достатньо серйозний”, - заявив Разумков.

Очільник парламенту додав, що прикордонники й митники готові працювати в умовах, коли потік через адміністративну межу збільшиться. За словами Разумкова, КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” не потребують додаткових “глобальних покращень”.

Читайте також: У ТКГ розглянуть відкриття нових КПВВ і дотримання перемир'я

Раніше Кабмін вніс до “карантинної” постанови зміни, які стосуються умови в’їзду до України та, зокрема, перетину адмінмежі з окупованими Кримом та Донбасом. У Державній прикордонній службі пояснили нові правила перетину КПВВ.

Водночас окупанти у квітні також змінили правила для прибулих на півострів, що були введені через пандемію коронавірусу. Так, з 17 квітня "іноземні громадяни та особи без громадянства" повинні будуть протягом трьох календарних днів із дня приїзду "пройти лабораторне дослідження на COVID-19 методом ПЛР і розмістити інформацію про результат на сайті російського Єдиного порталу державних і муніципальних послуг".