UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетний удар по Харкову “Іскандером”, повітряна розвідка БПлА та артобстріли: ситуація на фронті від Генштабу

Росія і далі тримає в готовності до завдання ракетних ударів до трьох носіїв високоточної зброї в Чорному морі, водночас українські ракетно-артилерійські підрозділи завдали два удари по скупченню техніки та складах боєприпасів під Чорнобаївкою. 

Минулої доби ворог здійснив артобстріли в районах населених пунктів Харків, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине, Іванівка, Дементіївка, Соснівка, Рубіжне та Слатине на Слобожанщині. Авіаудар зафіксовано поблизу Верхнього Салтова. З території Бєлгородської області окупантами завдано ракетного удару по місту Харкову крилатою ракетою типу “Іскандер”. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу.

На сіверському напрямку противник здійснив обстріли поблизу Бачівська, Миропілля, Володимирівки, Вовківки і Волфиного. Неподалік двох останніх завдав ще й авіаударів. Вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На краматорському напрямку завдав авіаударів неподалік Слов’янська, Сіверська і Серебрянки. Тут важливо згадати про переміщення окремих російських підрозділів в район Білогорівки.

В той час, як Росія і далі тримає в готовності до завдання ракетних ударів до трьох носіїв високоточної зброї в Чорному морі, українські ракетно-артилерійські підрозділи завдали два удари по скупченню техніки та складах боєприпасів противника в районі Чорнобаївки. Втрати російських окупантів уточнюються.

Ось як виглядають наслідки вже регулярних ударів по Харкову. Днями російські "прильоти" не вперше стали летальними для місцевих.

Нагадаємо, фахівці Інституту вивчення війни вважають, що російське військове командування, щільними обстрілами та невеликими наступальними операціями, намагається нівелювати можливу перевагу ЗСУ під час оперативної паузи. Адже підрозділи, які брали участь у штурмі Сєвєродонецька та Лисичанська дійсно потребують ротації.