UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радіо "Вєсті" отримало попередження за образу учасників Майдану

Гість радіостанції Тетяна Монтян використовувала ненормативну лексику.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження "Радіо Вести" за образливі висловлювання в ефірі героїв Революції гідності з використанням гостями радіостанції ненормативної лексики, повідомив член Нацради Сергій Костинський.

"Перевіркою встановлено, що під час діалогу з радіослухачами гість радіостанції Тетяна Монтян негативно і образливо висловлювалася на адресу героїв Революції гідності, допускала в прямому ефірі ненормативну лексику", - написав Костинський на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ведучий передачі не зупинив гостя і не зробив їй ніяких зауважень.

У Нацраді вважають, що Радіо "Вєсті" порушило норми українського законодавства, які забороняють використовувати телерадіоорганізації для поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність.

18 листопада Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження телеканалу "НТН" за трансляцію передачі з позитивним ухилом про КДБ, повідомляється на сайті Нацради.

Нацрада виявила в ході моніторингу телеефіру 3 вересня 2016 року трансляцію випуску "Неймовірний втеча" передачe "Речовий доказ", яка була присвячена позитивному образу полковника КДБ, що порушує законодавство.