UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада Європи взяла на контроль справу про зникнення автора DT.UA Станіслава Асєєва

Інциденту присвоєно перший рівень стурбованості.

Рада Європи бере на контроль справу про зникнення українського журналіста Станіслава Асєєва, який писав для ряду видання, в тому числі, DT.UA під псевдонімом "Станіслав Васін".

Відповідна заява з'явилася на сайті Ради Європи "Платформа для захисту журналістики та безпеки журналістів" у п'ятницю, 23 червня. Інциденту присвоєно перший рівень стурбованості.

До Ради Європи інформацію передали Міжнародна та Європейська федерація журналістів за поданням Національної спілки журналістів України.

Станіслав Асєєв перестав виходити на зв'язок ще 2 червня. Асєєв, що проживає на окупованій території, мав вагомі підстави приховувати своє справжнє ім'я. Редакція DT.UA наважилася оприлюднити його лише тоді, коли зникла надія на те, що Асєєв – на волі й у безпеці. НСЖУ звернулася до ОБСЄ і Червоному Хресту за допомогою у пошуках зниклого в Донецьку автора.

Детальніше про зникнення в окупованому Донецьку постійного автора DT.UA Станіслава Асєєва читайте у статті Сергія Рахманіна "Земля Стаса" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".