UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ввела єдині правила для перехресть з круговим рухом

У всіх країнах Європи діє єдина схема руху Roundabout, згідно з якою перевага завжди у тих автомобілів, які вже знаходяться в колі.

Верховна Рада внесла зміни до статті 41 закону україни "Про дорожній рух" (щодо пріоритетності транспортних засобів, що рухаються по колу). Законопроект №4246 в цілому підтримали 234 народних депутата.

Законом врегульовано питання про надання переваг у русі транспортним засобам, які виїжджають на перехрестя, де організовано круговий рух.

"Перевагу в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу", - йдеться в законі.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, в країнах Європи на перехрестях, де організовано круговий рух, діє єдина схема руху Roundabout. "Як свідчить офіційна статистика, кожен раз після введення в дію схеми Roundabout, аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80%", - йдеться в документі.

Нагадаємо, що територіальні сервісні центри МВС України з 9 лютого вперше почали видавати міжнародні посвідчення водія. Отримати міжнародне посвідчення водія можна за наявності національного посвідчення водія, при цьому національне посвідчення водія не вилучається.