UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада прийняла закон про основи кібербезпеки

Україна виявилися вразливою перед кібератаками з боку країни-агресора. Питання кібербезпеки врегулювали на законодавчому рівні.

Верховна Рада ухвалила в цілому закон "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України". Законопроект №2126 у другому читанні підтримали 257 народних депутатів.

Законт вводить дефініції базових термінів в області кібербезпеки і визначає основи забезпечення захисту громадян, суспільства і держави, національних інтересів України в кіберпросторі.

Документом пропонується визначити механізми застосування європейських та світових практик і стандартів у частині розробки та прийняття галузевих стандартів кібернетичного захисту критично важливих об'єктів інфраструктури (більшість об'єктів приватної власності) та впровадження системи аудиту інформаційної безпеки таких об'єктів.

Закон також вносить зміни до закону "Про основи національної безпеки".

Як писала у своїй статті для DT.UA Наталія Колотій, перед Україною стоїть важливе завдання: терміново змінити концепцію інформаційної безпеки. Відставання в інформаційно-психологічній війні від сусідньої країни-агресора - одна з найбільш проблематичних проломів в обороні нашої держави.