UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада прийняла безвізовий закон про Нацагентство з розшуку активів

Депутати проголосували останній на сьогоднішній день закон, необхідний для безвізового режиму.

Верховна Рада ухвалила в цілому зміни в закон "Про Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів". Законопроект №4056 з поправками підтримав 261 народних депутатів.

Закон передає право Національному агентству не тільки на збереження активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, але і на володіння, користування та/або розпорядження такими активами, в тому числі з правом реалізації, технологічної переробки або передачі в управління.

Рада прийняла цей закон у першому читанні 16 лютого.Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що він "відповідають стандартам ЄС".

Перед голосуванням у другому читанні президент Петро Порошенко закликав народних депутатів "не вихолощувати" безвізові законопроекти і проголосувати за них саме сьогодні і саме в тому вигляді, як того вимагає Євросоюз.

Президент зазначив, що ЄС "буквально завтра" приступить до формалізації рішення про безвізовий режим, "якщо сьогодні" депутати затвердять необхідні закони.