UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС продовжила на шість місяців санкції проти РФ через війну в Україні

Санкції діятимуть до 31 січня 2023 року.

Рада ЄС у вівторок, 26 липня, продовжила санкції проти Росії, які запровадила через вторгнення РФ в Україну, ще на шість місяців, зазначається в прес-релізі Ради ЄС.

"Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити на шість місяців, до 31 січня 2023 року, обмежувальні заходи, вжиті проти певних секторів економіки РФ", - наголошується в заяві.

Повідомляється, що санкції, вперше були введені 31 липня 2014 року терміном на рік у відповідь на "дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні", були значно розширені з лютого 2022 року після початку повномасштабного вторгнення РФ  в Україну.

"Наразі вони складаються з широкого спектру секторальних заходів, включаючи обмеження щодо фінансів, енергетики, технологій та товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Орбан заявляє, що санкції проти Москви не спрацювали

21 липня Євросоюз затвердив сьомий пакет санкцій проти Росії. Серед іншого до нього увійшла заборона на імпорт російського золота.

Чому для того, щоб державу-терориста притягти до реальної відповідальності, крім санкцій необхідно включити її до «чорного списку» ФАТФ, і як саме це зробити? Читайте у статті В’ячеслава Черкашина «Аби справді покарати агресора, крім жорстких санкцій необхідно включити його до «чорного списку» ФАТФ».