UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче забезпечити доступу до державної служби більшій кількості осіб

Парламент ухвалив у першому читанні необхідний для цього документ.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект № 3491 Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву". За документ проголосували 275 народних депутатів.

"Прийняття Закону сприятиме забезпеченню доступу до державної служби більшої кількості професійних осіб, які володіють необхідними знаннями, уміннями та навичками, моральними і діловими якостями", - йдеться у пояснювальній записці.

Зокрема законопроект передбачає внесення до бази кандидатського резерву інформації про кандидатів, які набрали найбільшу загальну кількість балів за результатами складання загального рейтингу серед тих, хто взяли участь у конкурсі, але не визначені суб'єктом призначення або керівником держслужби переможцями конкурсу.

Також документ передбачає, що кандидата із бази резерву через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій держслужби автоматично будуть запрошувати до участі у конкурсах на інші посади державної служби. Умовою для автоматичного запрошення є той факт, що його професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад. Законопроект пропонує дозволити надавати державним органам інформацію щодо таких кандидатів.

Згідно із законопроектом, дані щодо кандидатів у басі зберігатиметься один рік з дати оприлюднення інформації про переможця конкурсу або про відсутність переможця конкурсу.

Читайте також: Рада проголосувала за зміни в Земельний кодекс щодо планування використання земель

Як повідомлялося, на цьому тижні депутати планують розглянути президентський законопроект №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Володимир Зеленський вніс його в Раду 9 червня.

Водночас у фракції "Слуга народу" впевнені, що прийняти документ в цілому зможуть тільки восени. За словами заступниці голови фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук, до проведення місцевих виборів жоден питання на референдум виноситися не буде.