UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди передали Україні радар для зенітно-ракетного комплексу Patriot

Незабаром будуть передані також три пускові установки

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс розповів, що Нідерланди вже передали Україні радар для зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це повідомило видання De Gelderlander.

Читайте також: Нідерланди дозволяють Україні бити углиб Росії, зокрема з F-16

За словами керівника оборонного відомства, Нідерланди нещодавно надіслали Україні радар для Patriot, а незабаром будуть передані три пускові установки. Також країни-союзники комплектують інші компоненти, щоб укомплектувати систему повністю.

"Ми все ще працюємо над цим", – сказав Брекелманс і додав, що йдуть переговори з "кількома партнерами".

Однак зазначено, що один із союзників "не виконуватиме вищезазначене зобов’язання". Країну, що відмовилася від зобов'язань, як і причину, не вказано.

Читайте також: У Нідерландах оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Як повідомляло ZN,UA, Нідерланди планують до кінця 2024 року закупити і передати Україні 51 мобільний радар протиповітряної оборони, вироблений компанією Robin Radar Systems. Вони призначені для виявлення мінідронів і можуть відрізняти їх, наприклад, від птахів.

Завдяки своїм характеристикам, радари здатні контролювати навколишнє середовище на наявність дронів, навіть коли вони рухаються на високих швидкостях, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Нідерландів.

 Зазначається, що мобільність системи виявлення ускладнює для супротивника її виявлення та нейтралізацію. Це дає змогу безперервно виявляти безпілотники противника та ефективно їх знешкоджувати.