UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путіна треба зневірити в ідеї, що він може досягти успіху у війні проти України – Блінкен

Держсекретар сша заявив, що президент РФ не зацікавлений у змістовній дипломатії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент РФ намагатиметься заморозити конфлікт в Україні, зміцнити свої досягнення, дати відпочити своїй армії, а потім у якийсь момент знову напасти, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ця тактика не може призвести до справедливого і тривалого миру. Президента Путіна треба зневірити в ідеї, що він може досягти успіху. Найкращим способом поквапити перспективи реальної дипломатії є продовжувати нашу підтримку України та продовжувати кренити поле бою на її користь. Це також допоможе забезпечити, щоб Україна мала найсильнішу з можливих переговорних позицій, коли з'явиться стіл переговорів", - наголосив Блінкен на пресконференції у Бухаресті в середу.

За його словами, жорстокі атаки окупантів на українських цивільних осіб демонструють, що президент Росії Владімір Путін  не зацікавлений у змістовній дипломатії.

Читайте також: Блінкен планує зустрітися з Кулебою в Бухаресті

Хоча календарна зима ще не настала, але фактично війна увійшла в зимову фазу, яка передбачає незначне сповільнення на фронті. Це пояснює і певне зменшення втрат окупаційної армії в щоденних звітах Генштабу ЗСУ, зазначив аналітик OSINT-спільноти InformNapalm Антон Павлушко.

Він вважає, що ця «пауза» не буде тривалою, адже якраз взимку у нас починаються активні бойові дії, наприклад, Дебальцеве – січень-лютий 2015-го. Тим паче, Сили оборони продовжують доволі активно знищувати особовий склад окупаційної армії.