UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін прибув до Криму для запуску першої нитки енергомосту

Перебої з електропостачанням у Криму з'явилися в ніч на 21 листопада.

Увечері в середу, 2 грудня, президент Російської Федерації Володимир Путін прибув в аеропорт Сімферополя.

Очікується, що він відправиться в "Крименерго", де буде брати участь у запуску першої нитки енергомосту на анексований півострів.

Напередодні так званий "голова" "Республіки Крим" Сергій Аксьонов висловив упевненість, що перша черга енергомосту з Краснодарського краю на півострів буде здано раніше графіка. У той же час він не став називати конкретну дату, пообіцявши "приємний сюрприз" для кримчан.

Читайте також: Крим повністю знеструмлено

"Будівництво йде повним ходом, роботи йдуть цілодобово... Я впевнений, що все закінчиться раніше графіка, але не хочу випереджати події. Думаю, це буде приємним сюрпризом для кримчан", - сказав він.

28 листопада повідомлялося, що в Криму відключають частину підприємств через дефіцит електроенергії.

21 листопада Крим було повністю знеструмлено в результаті підриву пошкоджених електроопор в районі Чаплинки Херсонської області. Ці ЛЕП постачали на півострів електроенергію.

У зв'язку з інцидентами, що сталися в районі Чаплинки, Міністерство внутрішніх справ України відкрило чотири кримінальні провадження.

Раніше національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що причиною конфлікту в районі Чаплинки є неузгодженість дій.

21 листопада в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті сутичок постраждали 7-10 осіб. Потім в МВС заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці.

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень.